Gevulde tomaat op zijn Provençaals

ingrediënten
  • 2 of 3 tomaten
  • 1 of 2 courgettes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 50 g verse geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel verse basilicum, fijngehakt
  • snuifje rozemarijnpoeder
  • snuifje tijm
  • zout & peper
Bereiding
  1. Snij het bovenste kapje van de ongeschilde tomaten, hol ze een weinig uit en verwijder de pitten zoveel mogelijk. Zorg ervoor dat de tomaten stevig staan, snij zo nodig een klein stukje van de onderkant.
  2. Plaats de tomaten ongeveer 5 minuten in een geoliede ovenschaal in de oven op 180°C.
  3. Snij de courgettes in heel kleine stukjes.
  4. Snipper de ui en fruit het samen met de look in de olie.
  5. Voeg courgettes en de kruiden toe en laat zachtjes gaar stoven.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Prak de geitenkaas fijn en meng met de gare groenten.
  8. Breng goed op smaak.
  9. Vul de tomaten met dit mengsel en plaats opnieuw ongeveer 5 minuten in de oven.

 

door Velt