Knoflooksoep

ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 bol (verse) look
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 l groentebouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 4 sneetjes lichtbruin brood
Bereiding
  1. Pel de ui en knoflooktenen en snij de ui in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een pan, pers er de knoflook bovenuit en voeg de ui toe. Laat ze stoven tot ze glazig worden.
  3. Bloem toevoegen en er goed doorheen roeren.
  4. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
  5. Voeg wijn en tijm toe en laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes trekken.
  6. Snij het brood in blokjes.
  7. Maak olie heet in de pan en bak de croutons langs 2 kanten goudbruin. Met een anti-aanbak pan heb je natuurlijk geen olie nodig.
  8. Schep de soep in de borden en voeg een toefje slagroom toe.