Lauwe salade van prinsessenboontjes

ingrediënten
  • 350 g prinsessenboontjes
  • 2 uien
  • 150 g seitan (of spek)
  • snuifje tijm
  • snuifje bonenkruid
  • een snuifje of takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vinaigrette
Bereiding
  1. Maak de boontjes schoon.
  2. Snipper de uien.
  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui.
  4. Voeg de boontjes, de kruiden en een scheutje water toe en stoof de prinsessenboontjes beetgaar.
  5. Maak intussen de vinaigrette.
  6. Snij de seitan in heel dunne reepjes (ongeveer 2 cm lang).
  7. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de seitan op een vrij hoog vuur krokant.
  8. Meng seitan en boontjes, overgiet met de vinaigrette en dien lauw (of warm) op.