Preitaart

ingrediënten
  • 1 kant en klare bladerdeeg 
  • 2 dikke preien
  • 100 ml (soja)room
  • 2 eieren
  • 80 g peperboursin
  • 100 gr stukjes gerookt spek 
  • 70 g geraspte kaas (gruyère of emmental)
Bereiding
  1. Snij de prei in ringen en stoof ze. Laat uitlekken indien nodig.
  2. Bak de spekjes in dezelfde pan.
  3. Rol de taartdeeg (in het bakpapier laten) uit op een ondiepe ovenschaal of taartvorm
  4. Prik er met een vork gaatjes in
  5. Bak de taartdeeg 10 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
  6. Haal de schaal uit de oven en giet de prei en het spek op het deeg
  7. Meng de los geklopte eieren met de room en de boursin en giet over de prei
  8. Bestrooi met geraspte kaas
  9. Bak 20 minuten in de oven op 185°C. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.