Pulled beef taco’s

ingrediënten

Voor de pulled beef

  • 400 gr runderiblappen of sukadelappen
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (vlees)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl komijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • halve tl chili
  • 2 el ketchup

 

  • 4 zachte taco’s
  • Peper & zout

 

Toppings

  • Rode kool
  • Jalapeño’s
  • Koriander
  • Mais
  • Avocado
  • Zure room
Bereiding
  1. Snijd het vlees in blokjes en breng op de smaak met de kruiden. Giet een scheut olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg ook de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Daarna voeg je het water en bouillonblokje toe. Zet de deksel op de pan en zet het vuur zo zacht mogelijk. Laat het vlees circa 3-4 uur zachtjes pruttelen.
  2. Giet het vlees door een zeef en vang het vocht op. Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Giet het vocht terug in de pan, zet het vuur aan en laat het geheel inkoken met 2 eetlepels ketchup.
  3. Als de saus een mooie dikte heeft, voeg je het vlees weer toe.
  4. In de tussentijd snijd je alvast de avocado en jalapeño’s in plakjes. Snipper de rode kool in fijne reepjes.
  5. Verder is het eigenlijk heel simpel. Taco, goede lepel zure room, wat rode kool, pulled beef erop, mais, avocado, jalapeño’s & koriander naar smaak.

 

door Jenny Alvarez en Lekker en simpel