Herfstsoep met de warme, aardse smaken van aardpeer en wortel.
- 05 september, 2025
Aardperen komen helemaal tot hun recht wanneer je ze roostert. In dit gerecht krijgen ze een krokant jasje in de oven, een frisse toets van dille en een zoute tegenhanger van feta. Een eenvoudig maar bijzonder bijgerecht dat zowel doordeweeks als op een feesttafel past.
- 04 september, 2025
Deze aardpeersoep uit Ottonlenghi's NOPI: The Cookbook ziet er even goed uit als ze smaakt. Een indrukwekkende start van je feestdiner! De geroosterde hazelnoten werken samen met de spinazie en de pepertjes in de pesto om de smaak naar een hoger niveau te tillen.
- 14 december, 2024
De aardpeer, ook wel Jeruzalemartisjok, knolzonnebloem of topinamboer genaamd, is een heerlijke groente met een nootachtige smaak en met veel mogelijkheden. Neem nu deze fluwelen crème die je als soepje eet of gebruikt als basis voor een voorgerechtje.
- 21 november, 2024
Een Ottolenghi-geïnspireerd recept met geroosterde aardperen. Deze grillige knolgewassen passen perfect in een salade, samen met rode uien die een honingachtige zoetheid krijgen. Afgewerkt met zachte geitenkaas en hazelnoten. Een lunchboxgerecht om trots op te zijn. Het is ook een geweldig bijgerecht voor het avondeten.
- 14 november, 2024
Zoet, aards en een beetje nootachtig, dat is de smaak van aardperen, die mooi blendt met de milde smaak van aardappelen. Voeg daarbij friszoete cherrytomaatjes en lichtzure Griekse Kalamata olijven en je krijgt een ovenschotel met een schitterend smakenpallet.
- 28 augustus, 2024
Geniet van een eenvoudig en smaakvol gerecht waarin de zachte aardpeer en pittige prei samen worden gestoomd, verrijkt met knapperige hazelnoten en een subtiel gekruide saus.
- 14 november, 2024
Een echte wintergroente van bij ons in een warm, exotisch jasje.
- 29 augustus, 2024