slasoep

ingrediënten
  • 1 groene kropsla
  • 1 aardappel
  • 1 sjalot
  • 1 dl sojamelk
  • (verse of instant) groenten bouillon naar smaak
  • 1 eetlepel neutraal smakende olie
  • 1 kl dragon
  • peper
  • ter garnering: 8 stengels bieslook
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snij de geschilde aardappel in dobbelsteentjes.
  3. Verdeel de sla in stukken.
  4. Snipper de sjalot.
  5. Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig.
  6. Voeg de aardappelblokjes en ongeveer ¾ l water toe en breng de soep aan de kook.
  7. Voeg na 10 minuten koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken.
  8. Voeg de bouillon, de sojamelk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn.
  9. Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.
  10. Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.