

Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers
ingrediënten
- 100 g bloem plus bloem voor uitrollen
- 1 blikje zalm van 200 g
- 50 g boter plus boter voor invetten
- 1 dl slagroom
- 2 el gesnipperde bieslook
- 1 ei
- zout en peper
- 1/2 bosje water-/of tuinkers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 el ijskoud water in een keukenmachine.
- Laat 10-15 seconden draaien tot de massa korrelig is.
- Druk het deeg tot een samen hangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, 30 minuten rusten.
- Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak fijn.
- Klop het ei los met de room.
- Roer de zalm en 1 el bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ongeveer 13 cm.
- Bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van 10 cm doorsneden.
- Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.
- Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten.
- Laat 5 minuutjes afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt, werk af met een toefje tuinkers.
door Jerryke