Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

ingrediënten
  • 100 g bloem plus bloem voor uitrollen
  • 1 blikje zalm van 200 g
  • 50 g boter plus boter voor invetten
  • 1 dl slagroom
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 1/2 bosje water-/of tuinkers
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 el ijskoud water in een keukenmachine.
  3. Laat 10-15 seconden draaien tot de massa korrelig is.
  4. Druk het deeg tot een samen hangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, 30 minuten rusten.
  5. Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak fijn.
  6. Klop het ei los met de room.
  7. Roer de zalm en 1 el bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ongeveer 13 cm.
  9. Bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van 10 cm doorsneden.
  10. Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.
  11. Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten.
  12. Laat 5 minuutjes afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt, werk af met een toefje tuinkers.

 

door Jerryke