Een lichtgroene, geurige klassieker op z’n Vlaams: kervelsoep is puur lente in een kom. De frisse, anijsachtige toets van kervel krijgt hier alle ruimte om te stralen, ondersteund door zachte groenten en een romige binding met havervlokken.
- 04 september, 2025
Fris, pittig en een tikkeltje verrassend, zo kan je deze rammenassalade het best omschrijven. De scherpe beet van rammenas krijgt een mooi tegengewicht van frisse appel en sappige komkommer. Met een romige plattekaas-dressing en een vleugje dille of kervel wordt het een lichte, maar karaktervolle salade. Perfect als bijgerecht of als pittige starter.
- 03 september, 2025
Een bordje vol herfstige warmte: deze romige risotto krijgt diepgang van gebakken paddenstoelen en geglaceerde zilveruitjes, en wordt helemaal bijzonder met een frisse kervelpesto.
- 01 september, 2025
Een vrolijk, kleurrijk bord vol smaak! Deze salade combineert zoete gele bietjes met knapperige boontjes, romige feta en een frisse yoghurtdressing boordevol kruiden en specerijen.
- 29 augustus, 2025
Een frisse twist op een klassieke basis: kervelboter. Deze kruidige boter combineert de zachte, groene toets van kervel met een vleugje citroen. Heerlijk simpel om te maken, maar toch bijzonder smaakvol. Perfect bij een stukje brood, gesmolten over warme groenten of als extraatje bij aardappelen
- 29 augustus, 2025
Deze gepofte aardappel met romige pastinaak-kervelvulling combineert het zachte van aardappel met de zoete, nootachtige smaak van pastinaak en het frisse van kervel.
- 29 augustus, 2025
Kervel is een delicaat kruid uit de peterseliefamilie, soms ook wel Frans peterselie genoemd. Het heeft een milde anijs- of dropachtige smaak. Deze soep brengt de subtiele smaak van kervel perfect tot zijn recht. Het gepocheerde ei bovenop voegt een rijke, romige textuur toe, waardoor het een voedzame en smaakvolle keuze is voor elke gelegenheid.
- 16 januari, 2025
Een curry boordevol groenten, kleurrijk en geurig.
- 26 augustus, 2024
Fluwelen sausje met de milde, anijsachtige smaak van verse kervel.
- 05 september, 0025