










Wanneer de zomer langzaam overgaat in de herfst, krijg je zo’n zin in gerechten die fris én hartig tegelijk zijn. Deze nazomerse salade combineert het zoete van bietjes en appel met geroosterde venkel, romige avocado en een frisse dressing. De kikkererwten en walnoten zorgen voor een lekkere bite en maken er meteen een vullende maaltijd van.
- 05 september, 2025
Deze knapperige zoete-aardappelquinoa balletjes zijn ideaal als gezond tussendoortje of lichte lunch. Met een frisse avocado-yoghurt dip erbij worden ze heerlijk smeuïg en vol van smaak. Perfect om te serveren bij een salade of als hapje voor gasten.
- 04 september, 2025
Deze pompoenfrietjes zijn een herfstfavoriet! Lekker uit de oven en perfect met een romige feta-avocado dip boordevol frisse kruiden. Eenvoudig om te maken, maar o zo onweerstaanbaar.
- 04 september, 2025
Een burger vol pit en groenten, maar helemaal plantaardig: dat is deze Kinowa-hamburger met rode biet. Knapperige koolsla, fris ingelegde rode ui, romige avocado en gebakken champignons maken er een ware smaakbom van.
- 04 september, 2025
Fris, groen en boordevol pit. Deze veggie noodle bowl zit vol knapperige groenten, romige avocado en een frisse dressing met een Aziatische twist.
- 01 september, 2025
Zachte courgettepannenkoekjes, goudbruin gebakken en geserveerd met een romige avocadodip met feta en peterselie. Een luchtig gerecht dat het midden houdt tussen comfort food en zomerse frisheid. Ideaal als lichte lunch of avondmaal, wanneer de courgettes op hun best zijn.
- 07 augustus, 2025
Warme wraps boordevol kruidige kip, zachte courgette en zoete gekaramelliseerde ajuin, afgewerkt met gesmolten kaas en een frisse avocado-dip. Deze quesadilla’s zijn een gerecht om te delen, of gewoon om zelf van te genieten.
- 07 augustus, 2025
Een kleurrijk en voedzaam gerecht dat je smaakpapillen zal verwennen. De zoete aardappel wordt perfect gecombineerd met de kruidige kikkererwten, romige avocado-tahinsaus en frisse toppings. Het is een lichte maaltijd die zowel voedzaam als verzadigend is - perfect als snelle lunch of avondeten!
- 20 februari, 2025
Een frisse, knapperige lentesalade met spelt, gegrilde asperges en frisse groenten, afgemaakt met een limoendressing. Simpel, voedzaam en vol smaak. Perfect als lunch of bijgerecht!
- 19 februari, 2025
General Tso's Chicken, waar dit recept op is geïnspireerd, werd in de jaren 1950 gecreëerd door chef Pang Chang-kuei. Toen Pang later naar New York verhuisde en zijn eerste restaurant opende werd het zoete, pittige en hartige gerecht razend populair en een echte klassieker. Kook zelf de vegan variant. De basis een combinatie van tofu, dat goudbruin wordt gebakken of gefrituurd, en een zoet-pittige saus met sojasaus, azijn, suiker en knoflook. Het wordt vaak geserveerd met rijst en groenten. Boordevol smaak en proteïnen en staat binnen 30 minuten op tafel!
- 08 januari, 2025
Dit romige tofu scramble is perfect voor een stevig ontbijt of een snelle lunch. Het lijkt qua textuur en smaak verrassend veel op roerei, maar is helemaal plantaardig! Dankzij de zwarte zout (Kala Namak) krijgt het die typische eierachtige smaak. Makkelijk, voedzaam en heerlijk!
- 08 januari, 2025