Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Recepten

HomeRecepten
Kies een periode
Kies een tag
Kies een ingrediënt
Bord met stamppot met spekblokjes

Groenlof stamppot met spekblokjes

Bord met grote portie risotto met groenlof

Treviso risotto met groenlof

Salade met groenlof en appel

Groenlofsoep met curry en gerookte zalm

Groenlof stamppot

Orecchiette met groenlof en (veggie) worst

Ovenschotel met groenlof, aardappelpuree en ham

Risotto met groenlof en balsamico

Een stamppot met pit! Deze versie met groenlof is heerlijk romig én verrassend fris dankzij een vleugje azijn. De hartige spekblokjes en zachte kaasblokjes zorgen voor extra smaak en smeuïgheid.

- 04 september, 2025

Een risotto met een Italiaanse twist én een vleugje Belgische bitterheid. In deze Treviso risotto smelten romige rijst, Parmezaanse kaas en een scheut rode wijn samen met het frisse, licht bittere groenlof.

- 02 september, 2025

Een najaarssalade met bitter groenlof, aangevuld met lichtzoete en lichtzure accenten. Een verrassend smakenpallet.

- 29 augustus, 2025

Een variatie op de witloofsoep met curry en gerookte zalm volgens Jeroen Meus. Het groenlof zorgt voor een tikkeltje subtiele bitterheid.

- 29 augustus, 2025

Een hartverwarmende stamppot met een vergeten groente die verrast door haar subtiele bitterheid.

- 27 augustus, 2024

Heerlijke herfstschotel met orecchiette (Italiaans voor oortjes) en groenlof, ook soms suikerbrood genoemd.

- 24 oktober, 2024

In de klassieke Oudheid kende men de enigszins bittere groente al. In de loop der tijd geraakte ze wat vergeten. Deze heerlijke overschotel is de perfecte manier om de subtiele smaak van het groenlof te herontdekken.

- 27 augustus, 2024

Groenlof behoort tot dezelfde familie als witlof, roodlof en andijvie. Deze bladgroente heeft dan ook, vergelijkbaar met zijn verwanten, een licht bittere smaak. Groenlof is veelzijdig in de keuken en kan zowel rauw in salades als gestoofd in warme gerechten worden gebruikt.

- 25 september, 2024